Menu
EUR
Tips voor de paarden met het warme weer

Tips voor de paarden met het warme weer

Door: Zalda Ruitersport Reacties: 0

Summertime 

De laatste paar jaren wordt het in de zomer steeds heter. Dit gaat soms tot temperaturen boven de 35 graden. Dit is voor ons al heel vervelend, maar voor de paarden en alle andere dieren is dit ook niet prettig. Wat kun je dan doen om ervoor te zorgen dat je paard toch een beetje comfort ervaart tijdens deze extreme hitte. 

Schaduw 

Veel paarden staan in de zomer een groot deel van de dag op de wei. Dit is fijn, maar zorg er wel voor dat je paard ergens een schaduwplekje heeft. Is er van nature geen schaduw op de wei van je paard? Probeer dit dan te creëren middels een schaduwzeil. Als dit ook niet kan zet je paard dan niet de gehele dag op de wei, zorg dat 'ie dan even kan afkoelen in de stal of spoel 'm af en toe af met koel water. 

Voldoende water

Zorg dat er altijd voldoende water is voor je paard. Verfris dit water ook regelmatig, zeker in de hitte wordt het water snel vies. Wanneer het extreem warm is kun je een zak ijsklontjes in de waterbak gooien zodat het water lekker koud blijft. 

Regelmatig wassen

Tijdens extreem warme dagen is het fijn om je paard een paar keer te wassen of af te spoelen met koel water. Dit kun je doen in combinatie met een shampoo zoals NAF Cooling Wash, deze shampoo is speciaal gemaakt voor het koelen van de spieren en voor verfrissing. 

Vliegbescherming

Tijdens de warme dagen zijn de vliegen ook in overvloed aanwezig. Dit zorgt voor extra frustratie bij de paarden. Zorg ervoor dat je je paard regelmatig inspuit met vliegenspray en eventueel een vliegenmasker opdoet. Een vliegendeken met een lichte kleur kan zorgen voor een soort schaduweffect, deze reflecteert de zon en maakt de hitte beter te verdragen. 

Elektrolyten

Wanneer een paard veel zweet door de hitte verliest deze niet alleen vocht, maar ook veel lichaamszouten. Deze zijn essentieel voor een goede vochtregulering, zeker tijdens extreme hitte. Deze lichaamszouten kun je aanvullen door elektrolyten toe te dienen aan je paard. 

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment

Nieuwsbrief

Shop met 10% korting
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »